Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Κυκλοφοριακών αλλαγών...συνέχεια


Τα τελευταία 4-5 χρόνια το κυκλοφοριακό της πόλης μετατράπηκε σε ένα πείραμα δίχως τέλος. Συνεχείς αλλαγές σε δρόμους, stop εμφανίζονται σαν μανιτάρια ενώ άλλα κρύβονται πίσω από τα κλαδιά των δέντρων (βλέπε το stop της Μπαϊμπά που οδηγεί δεκάδες συμπολίτες μας στο φαναρτζή κάθε μήνα). Το μποτιλιάρισμα τις πρωινές ώρες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι πρόσφατες κυκλοφοριακές αλλαγές στην ενορία του Αγ. Χριστόφορου ήρθαν να προσθέσουν νέο πονοκέφαλο στους οδηγούς. Μονοδρομήθηκε η Σιαδήμα που καλώς έγινε μεν αλλά η σήμανση είναι για οδηγούς με πολύ φαντασία. Καταρχήν δεν υπάρχει κανένα σήμα στην αρχή της που να προειδοποιεί τον οδηγό ότι μεταβαίνει σε μονόδρομο, ενώ τα stop είναι και αυτά τοποθετημένα σε σημεία που δεν είναι άμεσα εμφανή. Υπάρχουν πάλι οδηγοί που επειδή παλιά ήξεραν ότι ο δρόμος ήταν διπλής κατεύθυνσης εξακολουθούν και πάνε ανάποδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να προστατεύει οδηγούς και πεζούς από ατυχήματα.
Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρουμε το βραβείο της πιο ρυπογόνας πόλης στην Ελλάδα και ενδεχομένως πανευρωπαϊκά. Αυτό γιατί για να φτάσει κάποιος στο σπίτι του στις πιο πολλές περιοχές πρέπει να γυρίσει τη μισή πόλη κάνοντας κύκλους και ξανά πάλι κύκλους μέχρι να φτάσει. Η ιδέα του ρυπο-driving είναι η εναλλακτική πρότασή μας καθώς και η απάντηση στην εκστρατεία για σωστή χρήση των οχημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος…Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του οδηγού ο οποίος έρχεται από Αναστασιάδη (κάτω μέρος της πλατείας Δημοκρατίας) και για να πάει στη Ι. Σταΐκου θα πρέπει να φτάσει στα Καραπανέικα. Παρόμοια κατάσταση και για τους κατοίκους της οδού Πυρομάγλου ή της Αγ. Χριστοφόρου. Καλό θα ήταν όσοι σκέφτονται αλλαγές τέτοιου είδους να διαλέγονται με τους ταξιτζήδες. Λόγω της πολύωρης παρουσίας τους στους δρόμους σίγουρα θα έχουν να προτείνουν πρακτικές και χρήσιμες τροποποιήσεις για την αποφυγη ή έστω το περιορισμό της συμφόρησης.
Καλή δύναμη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,το άρθρο σας αυτό είναι πάρα πολύ καλό με εύστοχες παρατηρήσεις. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα κανένα ΜΜΕ,(ως ώφειλαν νομίζω)δεν ασχολήθηκε με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που όπως πολύ ορθά διαπιστώνετε προκαλούν μεταξύ των άλλων και ρυπο-driving. Γιατί;