Σελίδες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Πριν από λίγες ημέρες φιλοξενήσαμε στις σελίδες του agrinio-spirit το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (http://agrinio-spirit.blogspot.com/2008/05/blog-post_28.html). Το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε ακόμη μια πανελλαδική πατέντα του δήμου. Το "έργο τέχνης" έγινε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο τέρμα της, περιοχή "Πεταλούδα". Στο εν λόγω σημείο μονοδρομήθηκε (αλήθεια είναι αποτέλεσμα κυκλοφοριακής μελέτης;) για εκατό μέτρα η Χαριλάου Τρικούπη όσο δηλαδή είναι η μία πλευρά του πρατηρίου που υπάρχει εκεί.
Το θέμα πλέον αγγίζει τα όρια της αστειότητας. Έλεος κύριοι, έλεος. Σκεφθείτε τους δημότες και τον κόσμο που έρχεται στην πόλη κάθε μήνα ή και περισσότερο. Είναι αδύνατο να παρακολουθήσει τις κυκλοφοριακές αλλαγές.
Φυσικά αυτοί που έρχονται στην πόλη για πρώτη φορά και κάνουν το σφάλμα να μπουν εντός των τειχών, χρειάζονται οπωσδήποτε πυξίδα, GPS και πολύ φαντασία για να προσανατολιστούν αφενός και κατόπιν να φτάσουν στον προορισμό τους. Κατά τα άλλα όλα τα είχαμε, η ανάπλαση της Πλατείας Τσακανίκα μας έλειπε. Οι παιδικές χαρές είναι είδος προς εξαφάνιση, ζήτημα είναι αν θα έχουν απομείνει κανα δυο άντε το πολύ τρεις. Αντί να ωθούμε τα παιδάκια, την νέα γενιά που πλάθεται, στις αθλοπαιδιές και στο παιχνίδι τα αναγκάζουμε να στρέφονται στην εικονική διασκέδαση και στα video games. Και μη χειρότερα! Και που τα λέμε και που τα γράφουμε αλλάζει και τίποτα; Άλλωστε όλα αποδίδονται στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης ή οποιασδήποτε άλλης πρωτοποριακής πολιτικής αμπελοφιλοσοφίας...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.Μην απογοητεύσε όμως,οι αγώνες στην αρχή δύσκολα βρίσκουν οπαδούς,με την επιμονή των πρωτοπόρων πολλοί ακολουθούν.Αυτό το στένεμα των δρόμων δεν απαξιώνει τα καταστήματα όταν δεν μπορεί να σταματήσει κάποιος για λίγο το αυτοκίνητό του για να αγοράσει ένα πραγματάκι; Γιατί έτσι μας οδηγούν στα πολυκαταστήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται ως ακρίδες πλέον και στην επαρχία. Οι έμποροι γιατί παρακολουθούν μοιρολατρικά τη συρρίκνωση και την εξαφάνισή τους; Συνέχισε λοιπόν το αγώνα σου και κάλεσε σ’αυτόν και τους άλλους blogers.

Ανώνυμος είπε...

πεστα χρυσοστομε. θα μας τρελανουν αυτοι εκει στο δημο!!!!