Σελίδες

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

... Την όντως Θεοτόκον σε Μεγαλύνομεν

Σήμερα η Ορθοδοξία γιορτάζει. Γιορτάζει το Πάσχα του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθος πιστών συνέρρευσαν το πρωί στις εκκλησίες της Πόλης και των περιχώρων τιμώντας την Παναγιά μας.
Η πόλη μας με αφορμή το γεγονός γέμισε από κόσμο και τα χωριά σφύζουν από ζωή ξανά.. Τυχεροί όσοι θα βρεθούν ή όσοι ήδη βρίσκονται στην ύπαιθρο τη μέρα τούτη. Το θέμα είναι να μην θεωρείται η μέρα αυτή ως αφορμή για φαγοπότι μόνο αλλά να είναι αντιληπτή η βαθύτερη σημασία της για το καθέναν μας.
Όπως και να έχει σήμερα είναι γιορτή, είναι ημέρα χαράς και σε όλα τα σπίτια η θράκα πήρε φωτιά.. Η μέρα (και λόγω ζέστης) ενδείκνυται για βουνό για ντόπιο αρνί σούβλας, παϊδάκια και άλλες ψητολιχουδιές. Κοντά στην πόλη μας είναι ο Άγιος Βλάσιος, η Χούνη, το Λαμπίρι, ο Δρυμώνας, ο Βάλτος και φυσικά η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας. Ας χαρούμε τη μέρα κοντά με συγγενείς, φίλους και καλή παρέα.
Τις ευχές μας στις εορτάζουσες και τους εορταζόμενους (Μαρία, Παναγιώτα, Δέσποινα, Μάριος και Παναγιώτης) για υγεία και προκοπή.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά. Χρόνια Πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: