Σελίδες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ασύρματες δυσκολίες

Το ασύρματο δίκτυο Αγρινίου με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γεγονός από το περασμένο καλοκαίρι. Η ιδέα της δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης σε κάθε κάτοικο χαρακτηρίζεται απόλυτα θετική και συμβάλλει στην άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος. Άλλωστε η πρόσβαση στο διαδίκτυο θεωρείται εφάμιλλη με το ηλεκτρικό ρεύμα ή πιο πρακτικά, με την τηλεόραση. Σπίτι χωρίς ίντερνετ σημαίνει σπίτι χωρίς τηλεόραση στη σημερινή εποχή.
Ανεξάρτητα με αυτό, το δίκτυο βρίσκεται σε εμβριακό στάδιο αφού μόλις τέσσερις κεραίες φαίνεται πως έχουν εγκατασταθεί στην πόλη. Συνεπώς είναι δύσκολη η πρόσβαση από πολλά σπίτια ακόμη και στο κέντρο, όπως στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Γρίβα και σε πολλές άλλες. Όσοι προχώρησαν σε εγκατάσταση εξωτερικής κεραίας λήψης διαπιστώνουν ασυνέχειες στη λήψη με αποτέλεσμα να χάνεται η σύνδεση σχεδόν κάθε 5 λεπτά.
Δεδομένου ότι το δίκτυο απαριθμεί λίγους μήνες λειτουργίας τεχνικά προβλήματα είναι λογικό να υφίστανται, ευελπιστούμε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό. Με αφορμή όμως το γεγονός αυτό γεννιούνται τα ακόλουθα ερωτήματα:
α)Το διαδίκτυο είναι προσφορά μόνο για τους κατοίκους του Αγρινίου;
β)Έχει υπάρξει μέριμνα και για τους κατοίκους των χωριών που ανήκουν στο Δήμο όπως Καμαρούλα, Καλύβια κλπ;
Και μία πρόταση, καλό θα ήταν να υπάρξει μια σύμβαση με κάποιο εκπαιδευτικό ινστιτούτο και βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων όπου μαθητές και φοιτητές θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν ώστε να έχουν μια επιπλέον βοήθεια για το εκπαιδευτικό τους έργο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο λες εσυ?
Για το αν ειναι μονο του Αγρινιου και οχι των δημοτικων διαμερισματων???
Εδω ο απλος τουριστας που περναει απο το Αγρινιο, δεν θα μπορει να το χρησιμοποιει!
Γιατι ακουσον ακουσον, χρειαζεται αιτηση στο Δημο Αγρινιου, αντι για μια απλη ηλεκτρονικη δηλωση!
Ετσι, το ασυρματο δικτυο, δεν ειναι για τους τουριστες.
Μετα θελουμε και τουρισμο τρομαρα μας...

Ανώνυμος είπε...

Ε,δεν ειναι και τοσο ευκολο.στη συγκεκριμενη τεχνολογια,υπαρχουν αρκετοι περιορισμοι.Γι'αυτο καλυτερα να ειμαστε προσεχτικοι οταν ζηταμε καλυψη και των γυρω περιοχων.(δν ειναι βαζω μια κεραια κ πιανω παντου)Θα ηταν θαυμα---θαυμα ομως--- αν μεχρι το τελος του 2009 υπηρχε καλυψη σε ολο το Αγρινιο.και ναι,η αιτηση στο δημο ειναι βλακεια,το κανουν υποθετω για να γλιτωσουν bandwidth(να μην πλακωσουν αυθαιρετα ολοι μαζι κ μπλοκαρει το συστημα,πεσει η ταχυτητα κλπ,κλπ)η ισως για στατιστικους-πειραματικους λογους μιας κ το συστημα ειναι σε συνεχη εξελιξη(αν ειναι-κ δν το κανουν για τα ματια του κοσμου-που δεν νομιζω)
βεβαια ολα τα παραπανω ειναι υποθεσεις με δοσεις λογικης.Ο χρονος θα δειξει.