Σελίδες

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Ψυχραιμία!

Είναι αλήθεια ότι η διεθνής οικονομική κατάσταση δεν είναι και στα καλύτερά της. Το τελευταίο διάστημα η μία χρεωκοπία τράπεζας διαδέχεται την άλλη στις ΗΠΑ από όπου ξεκίνησε ντόμινο καταρρεύσεων το οποίο έρχεται και προς τα δω, προς Ευρώπη μεριά. Όντως οι οικονομίες δοκιμάζονται και από ότι φαίνεται το πιο ευέλικτο κράτος θα επιβιώσει. Στην χώρα μας, οι διάφοροι αναλυτές (;) και οι ομιλούντες επί παντώς επιστητού προσπαθούν με κάθε μέσο να σπείρουν τον πανικό. Τι κι αν με νόμο που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες διασφαλίζονται οι αποταμιεύσεις, εκείνοι το χαβά τους.
Δεν ήρθε, τουλάχιστον ακόμη, η οικονομική καταστροφή, και δεν ήρθε διότι το ευρώ εκτός από τα κακά που έφερε στην καθημερινότητά μας, μας εξασφαλίζει σταθερότητα σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλους εμάς που καθημερινά πληροφορούμαστε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα με τις καταθέσεις.
Μη σπεύδετε να σηκώσετε τα χρήματα για να τα βάλετε κάτω από το στρώμα ή σε κανά μπαούλο διότι εκεί όντως κινδυνεύουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: