Σελίδες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

4o Τμήμα; Next year και βλέπουμε...

Το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε χθες επίσημα τα νέα τμήματα που θα κληθούν οι υποψήφιοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμπληρώσουν στο Μηχανογραφικό τους δελτίο για το έτος 2009-2010. Δυστυχώς το 4ο τμήμα που μας υποσχέθηκαν δεν ήρθε φέτος. Κάπου χάθηκε στο δρόμο... Σαφώς δικαιολογία μπορεί να υπάρξει, "... και καλά άλλαξε η ηγεσία του Υπουργείου και τέθησαν άλλες προτεραιότητες". Τα θετικά στοιχεία από αυτή την ανακοίνωση είναι τα παρακάτω:

- Ιδρύεται Τμήμα Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο, στην ομάδα των τομέων Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογικού, Πληροφορικής Δικτύων Η/Υ, Ναυτικού Πλοιάρχων και Ναυτικού Μηχανικών των ΕΠΑΛ – Α΄ και στις ομάδες 2,3,11,13 των ΤΕΕ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μετονομάζονται και αναβαθμίζονται όσον αφορά τον τίτλο σπουδών τα ακόλουθα τμήματα:

- Το Τμήμα Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων.
- Το Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας του ΤΕΙ Μεσολογγίου μετονομάζεται σε Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης.

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι το 4ο τμήμα για το Αγρίνιο θα καθυστερήσει ακόμη ένα χρόνο (στην ιδεατή περίπτωση) συνεπώς κάθε σενάριο για Πανεπιστήμιο Αγρινίου μετατίθεται για το μέλλον. Εν τούτοις, ενισχύεται το ΤΕΙ Μεσολογγίου με ένα ακόμη τμήμα το οποίο έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι υπόλοιπες σκέψεις δικές σας...

Πηγή: www.ypepth.gr

2 σχόλια:

agrinionews είπε...

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια.
Ευχόμαστε υγεία και να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά η ανεξάρτητη φωνή σας, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι στον ηλεκτρονικό δημόσιο διάλογο του τόπου μας

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΕΝΟΙΚΙΑΣΑ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΚΕΙ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 39 ΕΥΡΩ..ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΛΑΒΗ[ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ]ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ..ΜΕ ΝΕΑ ΧΡΕΩΣΗ 48 ΕΥΡΩ..ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΑΝ ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΧΟΥΝ?ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΝΟΙΚΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 19 ΕΥΡΩ.! ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ...!ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ κ.κ. ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΞΙΩΝΕΤΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ..??