Σελίδες

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Σε εφαρμογή η Δημοτική Συν-κοινωνία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το πρόγραμμα Δημοτικής Συγκοινωνίας «Συν-κοινωνία». Η μεταφορά του επιβατικού κοινού θα γίνεται σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. Η πρώτη γραμμή που θα λειτουργήσει είναι η αστική γραμμή mini bus M1 «Άγιος Κων/νος - Πανεπιστήμιο». Η εν λόγω διαδρομή θα συνδέει την περιοχή του Αγίου Κων/νου με την ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου.
Θα υπάρξουν 34 στάσεις (!) (πλην της Αφετηρίας) και η διαδρομή της είναι η ακόλουθη: Αγίου Κωνσταντίνου - Αμφιλοχίας - Ελ. Βενιζέλου - Βάρναλη - Μπότσαρη - Σουλίου - Ηρ.Πολυτεχνείου - Δαγκλή - Μαβίλη - Κυριαζή - Γληνού - Οινέως - Χαρ.Τρικούπη - Πυλήνης - Σεφέρη - Λαμπέτη - Σικελιανού - Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ι. Ρηγανά - Σκόπα - Καλύβα - Γοργοποτάμου - Β.Παναγοπούλου - Θεοτοκοπούλου - Αγίου Χριστοφόρου - Δημοτσελίου - Παπαστράτου - Ελ. Βενιζέλου - Ιωνίας - Αγίου Κων/νου.
Η αφετηρία της γραμμής Μ1 θα είναι ο Άγιος Κων/νος και το Πανεπιστήμιο. Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρεί από τον Άγιο Κων/νο στις 6.30 π.μ. και το τελευταίο στις 9.00 μ.μ., ενώ από το Πανεπιστήμιο θα αναχωρεί στις 7.00 π.μ. και το τελευταίο στις 9.30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Σάββατο το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει στις 7 το πρωί και το τελευταίο στις 3 το μεσημέρι από την ίδια αφετηρία. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 30 λεπτά και το κόστος εισιτηρίου 0,50 λεπτά για όλους.
Από την Πέμπτη 8 έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου οι επιβάτες της γραμμής θα μετακινούνται δωρεάν.
Από τη γραμμή αυτή θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, ειδικά όσοι διαμένουν στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη Ρηγανά και του Αγ. Κων/νου καθώς και οι φοιτητές. Ειδικά για τους τελευταίους καλό θα ήταν εκτός της πύκνωσης των δρομολογίων να εποδοτηθεί η μετακίνησή τους ώστε να είναι δωρεάν.

1 σχόλιο:

ΛΕΝΑ είπε...

αν είναι και τα λεωφορεία σαν αυτο της φωτογραφίας θα είναι τέλεια, θα δώσουν χρώμα στην πόλη