Σελίδες

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η Αρχαία Τραγωδία στο κοινό του Αγρινίου

Φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου πραγματικά βάλθηκε να μας εκπλήξει και μάλιστα με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οι οποίες απευθύνονται σε κοινό κάθε ηλικίας και ενδιαφερόντων αφιερώνει τις επόμενες 4 "Τετάρτες" στην Αρχαία Τραγωδία.

Έτσι στα πλαίσια του αφιερώματος, παρουσιάζει 4 ταινίες – σταθμούς για τη μεταφορά του αρχαίου δράματος στον κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα : την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου θα προβληθούν οι ταινίες «Ιφιγένεια» (1977), «Τρωάδες» (1972) & «Ηλέκτρα» (1962) αντίστοιχα, η φιλμική τριλογία για το αρχαίο δράμα του Μιχάλη Κακογιάννη. Οι ταινίες κατέχουν εξέχουσα θέση στην Ιστορία του κινηματογράφου και θεωρούνται υποδειγματικές ως προς τη μεταφορά του δυσκολότατου θεατρικού είδους που είναι η τραγωδία στην οθόνη. Έχουν εξάλλου βραβευτεί επανειλημμένα σε Διεθνή Φεστιβάλ. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου με την κλασική ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι «Οιδίπους Τύραννος», μια προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για τον αρχαίο μύθο.

Έτσι κάθε Τετάρτη από 21 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου είναι μέρα Αρχαίας Τραγωδίας. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 το βράδυ.


Οι προβολές θα γίνουν από DVD και η είσοδος θα είναι δωρεάν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: