Σελίδες

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

"Μεσολόγγι: Πόλη-νησί της κομψότητας 1870-1940"

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης Μεσολογγίου διοργανώνει έκθεση με θέμα: "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Πόλη-νησί της κομψότητας 1870-1940". Η έκθεση περλαμβάνει φωτογραφίες και ρούχα εποχής. 

Στην καινούρια και εξαιρετικά πρωτότυπη αυτή έκθεση παρουσιάζεται το πορτρέτο της Ιερής Πόλης, της περιόδου 1870 - 1940, μέσω φωτογραφιών σε χειροποίητες κορνίζες εποχής καθώς και ανδρικών και γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ. Μιας πόλης με απευθείας επιρροές απο τη Δύση, που όλα τα κοινωνικά της "στρώματα" ντύνονταν με τρόπο αστικό και με μεγάλη κομψότητα. Η έκθεση περιλαμβάνει δείγματα ντυσίματος από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, την Μπέλ Επόκ, τους Βαλκανικούς αλλά και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή του μεσοπολέμου και καταλήγει στο 1940. Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην συγγραφέα Ακακία Κορδόση η οποία και την επιμελήθηκε με την οργανωτική συνδρομή της αντιπροέδρου των "Φίλων της Διεξόδου" Βάσως Μπίσσα - Σταφυλάκη, της συνεργάτιδας Μαρίας Φιλίππου και της Ιστορικού Τέχνης της "Διεξόδου" Αλτάνης Δακαλάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και λειτουργεί καθημερινά (πλήν Δευτέρας και Τρίτης) απο τις 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και απο τις 6 έως τις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του κέντρου στη διεύθυνση www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: