Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Απόκριες στο Αγρίνιο

Τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς αυτό που διανύουμε και όλη η Ελλάδα ζεί στο ρυθμό του Αποκριάτικου κλίματος. Χθες και σήμερα το αδιαχώρητο γινόταν στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και στις εθνικές οδούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι 140.000 αυτοκίνητα με πρωτευουσιάνους μέχρι το μεσημέρι πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας.
Στο Αγρίνιο τα αποκριάτικα δρώμενα περιλάμβαναν το πρωί κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ στον πεζόδορμο της Χαριλάου Τρικούπη.
Αύριο Κυριακή 1η Μαρτίου και ώρα 11:30 στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού οι Αγρινιώτες θα χορέψουν Latin με τη μουσική της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου.
Το γεγονός ότι τα αποκριάτικα δρώμενα στην πόλη μας είναι ελάχιστα και λιτά πλέον, μας κάνει να αναπολούμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και το Καρναβάλι του Αγίου Κωνσταντίνου πριν από μερικά χρόνια... Από την άλλη αν οι Απόκριες με αφορμή το ξεφάντωμα σχετίζονται με μέθη, οινοποσίες, βανδαλισμούς και γενικότερη αταξία όπως συμβαίνει σε όλα τα Καρναβάλια προτιμούμε το λιτό Αποκριάτικο σκηνικό με εκδηλώσεις σαν τις φετινές.

Επίσης θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Απόκριες στην Ελλάδα σχετίζονται με τις διονυσιακές εκδηλώσεις της αρχαιότητας και ουδεμία σχέση έχουν με το Καρναβάλι του Ρίο...
Καλό Σαββατόβραδο, Καλή Αποκριά και καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: