Σελίδες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας σήμερα...

Κυριακή 8 Μαρτίου σήμερα, ημέρα που τιμάται Παγκόσμια η γυναίκα. Μια γυναίκα που καλείται να έχει ποικίλλους ρόλους στη σύγχρονη κοινωνία. Έτσι μια γυναίκα καλείται να εργάζεται για να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό, να είναι καλή νοικοκυρά, καλή μητέρα και πάνω από όλα σύζυγος. Ο ρόλος της λοιπόν είναι πολυδιάστατος στο σύγχρονο σπίτι. Αποτελούν μικρές ηρωίδες της καθημερινότητας και είτε είναι εργαζόμενες σε εξωτερικό φορέα είτε όχι παραμένουν εργαζόμενες και μάλιστα σκληρά χωρίς ασφάλιση και δίχως υπερωρίες.. Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε θέλουμε να την αποδεχθούμε είτε όχι.

Το Υπουργείο Μεταφορών έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία. Από σήμερα 8/3/2009 και ώρα 00:00 έως 9/3/2009 00:00, δηλαδή για 24 ώρες οι απανταχού την Ελλάδα Ελληνίδες είναι τα τιμώμενα πρόσωπα. Με λίγα λόγια, το Υπουργείο προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις σε όλες τις γυναίκες, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.

Στην πόλη του Αγρινίου διάφοροι φορείς οργάνωσαν εκδηλώσεις με αφορμή τη Γυναίκα. Χαρακτηριστικά ο Δ. Αγγελοκάστρου οργάνωσε το Σάββατο 7/3/2009 εκδήλωση στο κέντρο Σταυροδρόμι ενώ σήμερα στο κέντρο Coconut υπάρχει παρόμοια εκδήλωση.

Ο ρόλος των Γυναικών θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε καθημερινή βάση αλλά και εσείς να τιμάτε που και που τους άνδρες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: