Σελίδες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η Ώρα της Γης έφτασε

Μεγάλη η συμμετοχή της Ελλάδας στη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε με θέμα "η Ώρα της Γης". Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το http://www.skai.gr/ την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην συμβολική, παγκόσμια, οικολογική εκστρατεία δήλωσαν περισσότεροι από 46.000 πολίτες, 437 δήμοι και κοινότητες, 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, 315 φορείς, ενώ έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 100.000 εγγραφές σε blog, site και portal. Από το νομό μας συμμετέχει η πλειοψηφία των Δήμων, διάφοροι φορείς και σχολεία.

Έτσι ΣΗΜΕΡΑ όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 20:30 θα κλείσουμε τα φώτα επί μία ώρα για να δώσουμε το μήνυμα της προστασίας της Γης.

Για περισσότερα νέα για λίστα συμμετόχοντων επισκεφθείτε τους συνδέσμους www.earthhour.org/greece και http://www.skai.gr/.



Δεν υπάρχουν σχόλια: