Σελίδες

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Το χαμένο νόημα του Πάσχα

Βρισκόμαστε αισίως στη Μεγάλη Πέμπτη ημέρα που ουσιαστικά ξεκινάει το Θείο δράμα. Η περίοδος της Μεγάλης Βδομάδας χαρακτηρίζεται (ή έτσι θα έπρεπε) από κατάνυξη και συμμετοχή στα Πάθη του Κυρίου.
Δυστυχώς όλοι μας βλέπουμε την όλη κατάσταση σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστούμε αλλά τελικά ούτε αυτό κάνουμε. Έτσι σταθερές αξίες για την πόλη μας τα τουρνουά καφεδοποσίας και ευρύτερης νυχτερινής διασκέδασης. Βέβαια επειδή παραμένουμε Χριστιανοί θα πρέπει να πάμε και καμιά βόλτα στον Εσταυρωμένο απόψε και αύριο στον Επιτάφιο και μετά στην τρέλα να γιορτάσουμε το σκηνικό με καφέ, ποτά και ότι άλλο προκύψει…Δεν είναι έτσι όμως. Συγχέουμε το Πάσχα με τα Χριστούγεννα και δεν θα έπρεπε. Σαφώς και θα βγούμε έξω απλά στις προτεραιότητες μας θα έπρεπε για όλους μας να ήταν η παρουσία μας στην εκκλησία και κατόπιν υπάρχει χρόνος και για άλλα πράγματα.

Επίσης, να ευχηθούμε καλό δρόμο σε όλους όσους θα ταξιδέψουν προς τα πάτρια αυτές τις μέρες. Ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και αύριο στον Αυτοκινητόδρομο (!!!) Αντιρρίου-Αγρινίου σκεπτόμενοι ότι: «Πηγαίνουμε αργά για να φτάσουμε γρήγορα».

Το Agrinio-Spirit εύχεται σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά, καλό υπόλοιπο Μεγάλης Εβδομάδας και με το καλό να βιώσουμε την Ανάσταση.

1 σχόλιο:

o Ξερόλας είπε...

Ανταποδίδω τις Ευχές , Χρόνια Πολλά !