Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Παραδίδεται σήμερα το πρώτο τμήμα της Ιονίας Οδού

Ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Σουφλιάς επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου την Αιτωλοακαρνανία, και θα δώσει στην κυκλοφορία την παράκαμψη Αγρινίου, που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού έχει ως εξής:

- 10:30: Επίσκεψη στη σήραγγα Καληδόνας ( Σημείο Συνάντησης με τα Μ.Μ.Ε.)
- 11:30: Άφιξη στην αρχή της παράκαμψης Αγρινίου, στην θέση Κεφαλόβρυσο - Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ιόνιας Οδού Κεφαλόβρυσο- Κουβαράς, μήκους 35 χιλιομέτρων.
Μετά από 10 χρόνια έργων στο συγκεκριμένο έργο και πολλαπλές καθυστερήσεις παραδίδεται στην κυκλοφορία το κομμάτι εκείνο το οποίο θα αποσυμφορήσει την εθνική οδό στο δύσκολο σημείο της Κλεισούρας, της Γέφυρας Αχελώου και φυσικά θα μειώσει και την απόσταση προς την Αμφιλοχία και την Ήπειρο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι υπό συζήτηση η δημιουργία εξόδου προς Αγρίνιο! Επίσημη απόφαση δεν έχει ληφθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα και σαν πιθανότερη έξοδος φαίνεται αυτή στο Αγγελόκαστρο. Όπως και να έχει είναι μια θετική εξέλιξη για τις συγκοινωνίες και οδικές υποδομές του νομού διότι οι μέχρι τώρα υπάρχουσες είναι κατάλληλες μόνο για επαρχιακές συγκοινωνίες και όχι εθνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: