Σελίδες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Εορτασμός της "Μεταμόρφωσης του Σωτήρος"

Παραμονή της ημέρας εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και σε πολλές περιοχές του νομού όπου υπάρχουν οι ομώνυμοι ναοί θα τελεστούν πανηγυρικές λειτουργίες σήμερα και αύριο.

Κοντά στην πόλη του Αγρινίου βρίσκεται το Ησυχαστήριο Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη θέση Τσουκαλάδες Παραβόλας και μόλις 25λεπτά. Σήμερα ώρα 18:30 θα τελεστεί λειτουργία μετά αρτοκλασίας ενώ αύριο θα τελεστεί πανηγυρική λειτουργία στο χώρο του ναού. Οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στο μοναστήρι του οποίου οι φωτογραφίες φαίνονται στο κείμενο είτε από το Καινούργιο με κατεύθυνση προς Τραγάνα είτε από Παραβόλα με κατεύθυνση προς Περιστέρι ακολουθώντας τις πινακίδες.

Σήμερα και αύριο εορτάζει και ο ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο Παντοκράτορας όπως τον καλούν οι ντόπιοι στο Αγγελόκαστρο. Το Αγγελόκαστρο έχει την τιμητική του αφού εκατοντάδες κόσμου συρρέουν τόσο για προσκύνημα όσο και για το φημισμένο από χρόνια πανηγύρι του.

Όσοι από εσάς βρεθείτε στη Ναύπακτο μπορείτε να μεταβείτε στο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης το οποίο απέχει περίπου 6km από την πόλη.
Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά στις εορτάζουσες και τους εορταζόμενους (Σωτηρίες και Σωτήρηδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: