Σελίδες

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη...

Agrinio-Spirit: Αναδημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από αναγνώστη. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Σε δουλειά να βρισκόμαστε στο Αγρίνιο, όλη πόλη είναι σκαμμένη. Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Να ξεκινήσω με την κεντρική πλατεία που έχει χαλάσει από όλες τις πλευρές. Κάποτε η πλατεία έφερνε τον κύκλο, όταν ήθελες να πας στην Παπαστράτου πήγαινες μέσω πλατείας, τώρα όχι. Πηγαίνεις από τα Καραπανέικα , σταίκου , πλατεία και μετά Παπαστράτου(αν θες κάπου κεντρικά). Το κυκλοφοριακό είναι απίστευτα χάλια.
Είσαι αναγκασμένος να κάνεις ολόκληρο κύκλο για να πας οπουδήποτε. Τις προάλλες με σταμάτησε ένας επισκέπτης φοβερά απελπισμένος, αρχές Μπαιμπά, και ήθελε να πάει σε ένα ξενοδοχείο το οποίο είναι μερικά μέτρα από την πλατεία. Και με ρώτησε: "σε παρακαλώ πες μου πώς να πάω γιατί δεν μπορώ να το βρω, αυτό που συμβαίνει σε αυτή την πόλη είναι χάλι, δεν το έχω ξανασυναντήσει". Για πείτε μου από πού να στείλω αυτόν τον άνθρωπο που η Πανογοπούλου ήταν κλειστή λόγω έργων? Από Καραπανεικα, και μετά το γύρο και φυσικά να ξαναρωτήσει. Για να κυκλοφορήσεις θες χάρτη και πυξίδα, όταν μπαίνεις στο Αγρίνιο δεν μπορείς να ξαναβγείς, παγιδεύεσαι, υπάρχουν πινακίδες μόνο εισόδου, Εξόδου, καμία.
Η πλατεία είναι γκρεμισμένη σχεδόν ένα χρόνο, το πώς θα γίνει άγνωστο. κανένας δεν ξέρει πως θα είναι, προφανώς ούτε οι αρμόδιοι, γιατί δεν υπάρχει μακέτα ούτε για δείγμα που να δείχνει πως ακριβώς θα είναι .παρά μόνο ένα τοπογραφικό σχέδιο. Μια χαρά ήταν η πλατεία, έτσι όπως ήταν τόσα χρόνια. Είμαστε η μόνη πόλη στην Ελλάδα που γίνονται όλα αυτά.

Άλλο κομμάτι τώρα του Αγρινίου είναι τα έργα ανάπτυξης που γίνονται συνέχεια. Σκάβουνε για να βάλουνε οπτικές ίνες, αφού κλείσουν αυτές οι λακκούβες, στο ίδιο σημείο σκάβει η ΔΕΗ και μετά ίσως και η ευδαπ. Αυτό γίνεται σε όλη την πόλη, παντού έργα, έπειτα να στενέψει ο δρόμος και να γίνουν τα πεζοδρόμια πιο μεγάλα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κινηθείς. Πιο γρήγορα θα πας στις δουλειές σου με ελικόπτερο, παρά με μηχανάκι και πόδι, για τα 4τροχα δεν το συζητώ. Πάντως όλα τα έργα που γίνονται, πως τυχαίνει να υλοποιούνται πάντα σε περιόδους γιορτών, διακοπών, τότε που έρχονται οι επισκέπτες, δεν μπορώ να το καταλάβω. Προφανώς για να χαίρονται κάποια μεγάλα κεφάλια, όταν θα ακούν ότι γίνονται έργα στο Αγρίνιο. Παντού αυτοκίνητα, πανικός, φασαρίες, κορναρίσματα, λόγω του άψογου κυκλοφοριακού. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. ΕΛΕΟΣ
Ας ξυπνήσουν λίγο οι Αγρινιώτες, από τις διάφορες υποσχέσεις που ακούν και σηκώσουν το ανάστημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: