Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Εκδήλωση στο ιστορικό νησί Αη Σώστης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Στη συμβολή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος υπάρχουν λουρονησίδες, η πιο γνωστή των οποίων είναι αυτή του Αη Σώστη όπου βρίσκεται και ο φάρος του Βασιλαδιού.
Κατά το τριήμερο 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου ο πολιτιστικός μας οργανισμός "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΩΤΙΚΑ 2009" που πραγματοποιεί ο σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ", θα οργανώσει και θα παρουσιάσει επάνω στο ιστορικό νησί Αη Σώστης έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα την λιμνοθάλασσα, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7 το απόγευμα.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά απο μέλη της χορωδίας του "Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου" κάτω από το φώς του φεγγαριού.
Στις εκδηλώσεις αυτές σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε. Να σας κεράσουμε εκλεκτούς μεσολογγίτικους θαλασσινούς μεζέδες και το ξακουστό ούζο Τρικενέ που κυκλοφορεί από το 1901 καθώς και τα παραδοσιακά γλυκά ρεβανί και αλευρίσιο χαλβά. Να σας δώσουμε την δυνατότητα να δείτε και να γνωρίσετε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος παρέα με τους πρόθυμους ψαράδες του ιβαριού που το εκμεταλλεύονται.
Κατά το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου - γιορτή του Αη Σώστη - θα λειτουργήσει και το ομώνυμο εκκλησάκι του νησιού που είναι κτισμένο από το 1860.
Τέλος θα θέλαμε να σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε τις ημέρες των εκδηλώσεων ενός άλλου είδους εναλλακτικό τουρισμό. Δηλαδή ερχόμενοι με το σκάφος σας να διανυκτερεύσετε πάνω στο έρημο ιστορικό νησί, κυριολεκτικά μέσα στη φύση, παρέα με τα θαλασσοπούλια και δίπλα στα αρμυρίκια που είναι και τα μοναδικά δέντρα του νησιού.
Χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας.

(Σημείωση: Το νησί δεν διαθέτει την οποιαδήποτε παροχή εκτός από δύο μεγάλες δεξαμενές με βρόχινο νερό για πλύσιμο. Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αρωγός μας είναι ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΠΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΣΕΛΗΝΙΑ ΜΕΘΕΞΗ; ONTΩΣ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ(Α, ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!).ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ ΕΞ ΑΓΡΙΝΙΟΥ