Σελίδες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλευτικές Εκλογές 2009

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας την 2/9/2009 αναφέραμε ότι θα υπάρξουν ζυμώσεις από τη νέα σεζόν για τις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Δεν αγνοήσαμε την φιλολογία για εθνικές εκλογές τον Οκτώβρη, απλά δεν τις αναμέναμε, και δεν ήμαστε οι μόνοι...
Οι άνθρωποι που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας εφαρμόζουν άλλα μέτρα και σταθμά σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Έτσι όπως βαδίζουμε τα τελευταία χρόνια μάλλον θα πάρει χρόνια ώστε οι εκλογές να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ότι εν μέσω κρίσης αντί οι 300 να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας επιλέγουν πολιτικά τεχνάσματα προκειμένου να υπάρχει αποσταθεροποίηση της κατάστασης την οποία εν τέλει την πληρώνει ο "κοσμάκης" που παλεύει να τα βγάλει πέρα με τα λιγοστά και ανεπαρκή ισοδήματά του.

Αλήθεια οι Αιτωλοακαρνάνες τι έχουν να περιμένουν από τις ερχόμενες εκλογές; Σε τι προσδοκούν; Μόνο σε μια θέση στο δημόσιο είτε άμεσα (διορισμός) είτε έμμεσα (προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας). Οι υπόλοιποι άνθρωποι; Εκείνοι που χαροπαλεύουν για ένα μεροκάματο των 25 και των 30€;;
Στο νομό δυστυχώς η κρίση δεν ήρθε τώρα, έχει έρθει εδώ και πολλά χρόνια, ίσως από την εποχή που άλλαξαν έδρα οι καπνοβιομηχανίες στις οποίες εργαζόταν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Απλά τα τελευταία χρόνια και ειδικά τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Δείγμα του ότι κάτι δεν πάει καλά με την τοπική οικονομία είναι ότι επιχειρήσεις με τεράστια περιθώρια κέρδους (π.χ. καφετέριες) αρχίζουν και κλείνουν.
Στις εκλογές αυτές ας ψηφίσουμε κατά συνείδηση και με τρόπο που θα βοηθήσει στην πρόοδο της κοινωνίας για το καλό όλων μας. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο (σποραδικής) ενημέρωσης μέχρι την 5η Οκτώβρη και αυτό γιατί η πολιτική είναι αναπόφευκτο κομμάτι του "spirit" της κοινωνίας.
Υ.Γ.: Η φωτογραφία απεικονίζει το χάρτη των βουλευτικών εκλογών 2007, όπως υπάρχει στο www.ypes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: