Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Επαναφορά της Απόσυρσης

Υπογράφηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία προβλέπεται η νέα απόσυρση των ΙΧ. Με την ίδια Πράξη ρυθμίζονται επίσης τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία γίνονται ακριβότερα για τα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα. Η Πράξη υπογράφηκε αργά το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλέον η νέα απόσυρση είναι νόμος του κράτους και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της. Ηδη, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δηλώνουν έτοιμες για να εξυπηρετήσουν το κοινό, καθώς, το περιεχόμενο της Πράξης ήταν γνωστό εδώ και καιρό, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Ουσιαστικά πρόκειται για επαναφορά του μέτρου το οποίο εφαρμόστηκε στις αρχές τις περασμένης δεκαετίας.

Η νέα απόσυσρη αφορά σε περίπου 1,7 εκατομμύρια ΙΧ παλαιάς τεχνολογίας. Τα κίνητρα που προβλέπονται ξεκινούν από τα 500 ευρώ και φτάνουν στα 2200 ευρώ, αναλόγως της παλαιότητας του αυτοκινήτου. Επιπλέον 1000 ευρώ θα εισπράττει κάποιος ο οποίος προσκομίζει στην εφορία του τιμολόγιο αγοράς και νέου ΙΧ, μετά την απόσυρση του παλιού.

Η Πράξη έχει ισχύ μέχρι και 40 μέρες μετά τη σύσταση της νέας Βουλής. Το κόμμα που θα έχει την πλειοψηφία, θα πρέπει έως τότε να θεσπίσει νόμο για να εξακολουθήσει να ισχύει η ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει όφελος προς τους πολίτες.

Αποτελεί ευκαιρία ειδικά για τους κατόχους αυτοκινήτων 20ετίας και βάλε ώστε να ξεφορτωθούν τους "ματρακάδες" τους οποίους υπό άλλες συνθήκες θα πουλούσαν για παλιοσίδερα εισπράττοντας το πολύ 5ο€..

Δεν υπάρχουν σχόλια: