Σελίδες

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ο βραχνιασμένος φαλτσοτενόρος και οι περιπέτειες της δημοτικής μπάντας

Την έναρξη της Θεατρικής σαιζόν 2009-2010 κάνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου με την Παιδική-Νεανική του Σκηνή παρουσιάζοντας το έργο «Ο βραχνιασμένος φαλτσοτενόρος και οι περιπέτειες της δημοτικής μπάντας» του Παναγιώτη Λάρκου. Το έργο είναι παραγγελία του θεάτρου μας και πρόκειται για ένα ευφάνταστο κείμενο με ευτράπελες καταστάσεις, με πολύ χιούμορ και πολλές ανατροπές.

Λίγα λόγια για το έργο, ένας τενόρος βραχνός και φάλτσος που τον έχουν διώξει με τις κλωτσιές από όλες τις όπερες και τις χορωδίες μισεί όλους τους ανθρώπους και για να εκδικηθεί κλέβει από τον κόσμο τη μουσική. Τα σατανικά του όμως σχέδια δεν σταματούν εδώ. Από το κάστρο του στη μέση του ωκεανού βάζει σε εφαρμογή το τελικό του πλάνο. Να κατακτήσει ολόκληρο τον πλανήτη και να γίνει ο απόλυτος άρχοντας της ανθρωπότητας.
Κι όμως ακόμη δεν έχουν όλα χαθεί. Ο γενναίος μαέστρος της δημοτικής μπάντας θα αναλάβει να σταματήσει τον βραχνιασμένο φαλτσοτενόρο και να φέρει πίσω τη μουσική στους ανθρώπους. Θα ξεκινήσει έτσι μια τρελή περιπέτεια σε ένα πλανήτη γεμάτο γιαγιάδες που δεν μπορούν να νανουρίσουν τα εγγόνια τους, κουφούς βραχμάνους που καίνε τις ηλεκτρικές ασφάλειες του θεάτρου, φαρμακοποιούς που κηρύσσουν πτώχευση, καλλιεργητές βρώμης χαμένους στη Μεγάλη Βρετανία, αδίστακτους ταχυδρόμους που κλέβουν το νερό της θάλασσας, σαρδέλες που χάνουν στο πινκ-πονκ, χταπόδια που θέλουν να παίξουν μπάσκετ και ένα αφηγητή που μπερδεύει τις σελίδες του και κάνει την πλοκή άνω κάτω.
Ο μαέστρος όμως θα καταφέρει να βγει σώος από αυτό το χαμό και θα φτάσει στο κάστρο στη μέση του ωκεανού για να αρχίσει έτσι η τελική αναμέτρηση.
Θα καταφέρει ο γενναίος μαέστρος να τον σταματήσει ή μήπως οι άνθρωποι θα γίνουν όλοι σκλάβοι του βραχνιασμένου φαλτσοτενόρου με το τεράστιο μουστάκι;

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου ο Παναγιώτης Λάρκου, τα σκηνικά – κοστούμια η Βασιλική Κυπραίου, και τους φωτισμούς ο Διονύσης Λάζαρης. Βοηθός σκηνοθέτη η Βασιλική Κυπραίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί , Βασίλης Αρβανίτης, Ιωάννης Δρακόπουλος, Λήδα Καπνά, Ερμόλαος Ματθαίου, Παύλος Σταυρόπουλος

Οι εκπαιδευτικοί της πόλης και του Νομού, προκειμένου να έρθουν πρώτοι σε επαφή με την παράσταση που θα δουν οι μαθητές τους, μπορούν να παρακολουθήσουν την τρίτη γενική πρόβα της παραγωγής στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στις 11 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ. Την επομένη 12 Οκτωβρίου ξεκινά το πρόγραμμα των πρωινών παραστάσεων των σχολείων και οι Διευθυντές θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή των σχολείων τους στο γραφείο του θεάτρου και στα τηλέφωνα 26410-21158 κ΄ 46452

Δεν υπάρχουν σχόλια: