Σελίδες

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ο απόηχος των εκλογών για το νομό

Την 4η Οκτωβρίου οι Έλληνες επέλεξαν την κυβέρνηση που επιθουμούν να αναλάβει τα ηνία της χώρας, εν προκειμένω το ΠΑΣΟΚ. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι αποτέλεσε την μοναδική και συγκροτημένη λύση για τη χώρα. Η ΝΔ από την άλλη πλευρά ήταν καζάνι που έβραζε και ξεχύλισε στις εκλογές. Ο τέως πρωθυπουργός φάνηκε ότι είχε να αντιμετωπίσει εσωτερικά θέματα του κόμματος το οποίο διοικούσε και τα οποία φαίνεται ότι ήταν εμπόδιο στην ομαλή διακυβέρνηση της χώρας. Ίσως ήταν και σημαντικότερα από την οικονομική κρίση.. Το αποτέλεσμα ήταν μια βαριά ήττα η οποία οφειλόταν στην δυσαρέσκεια του κόσμου κατά κύριο λόγο. Τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει το δρόμο της.
Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ είχε έτοιμο και συγκροτημένο σχέδιο-όραμα το οποίο καλείται να θέσει σε άμεση εφαρμογή.
Στο δια ταύτα, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας τα πράγματα λίγο πολύ τα πληροφορηθήκατε τις τελευταίες μέρες. Το καλό είναι ότι εξελέγησαν βουλευτές από τρία κόμματα, οπότε τα τοπικά μηνύματα μπορούν να φτάσουν στο κέντρο εξουσίας. Από τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων (εκτός των εκλεγμένων) δημιουργήθηκε μια δυναμική.
Ενδεικτικά:
Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου εμφανίζει μεγάλη δυναμική η οποία τον καθιστά δυνατό χαρτί στη πιθανή διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ο ισχυρισμός αυτός ενισχύεται και από το γεγονός ότι κλήθηκε να δώσει τη μάχη των εκλογών περίπου 20 μέρες πριν τις εκλογές...
Από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ η κ. Ζέφη Δημαδάμα μπορεί να κατατάχθηκε στην 8η θέση, εν τούτοις αποτέλεσε μια πολύ καλή παρουσία στον εκλογικό αγώνα και μάλιστα με ένθερμη υποστήριξη της πράσινης ανάπτυξης.
Ο προεκλογικός αγώνας στο νομό διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους. Σημασία έχει τώρα όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής αλλά και των υποδομών στο νομό. Η υπουργοποίηση του κ. Θάνου Μωραΐτη όπως τολμήσαμε και προβλέψαμε, καθώς και της κ. Μπιρμπίλη και του κ. Κουβέλη (αμφότεροι κατάγονται από την Αιτ/νια) αποτελεί σημαντική εξέλιξη αφού είναι μάλλον η πρώτη φορά που τρεις Αιτωλοακαρνάνες συμμετέχουν στην Κυβέρνηση.
Ας ευχηθούμε ο νομός να αρχίσει να βλέπει καλύτερες μέρες οι οποίες ξεκίνησαν από την υπουργοποίηση Αιτωλοακαρνάνα που τότε ήταν ο κ. Σαλμάς. Προς αποφυγή παρερμηνειών η άποψη αυτή είναι πάνω και ανεξάρτητη κόμματος και χρώματος, διότι προέχει το συμφέρον του τόπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: