Σελίδες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Παράδοση Παραλαβή Υπουργείου Περιβάλλοντος και "Πείραγμα" Σουφλιά σε Μωραΐτη

«Η καταγραφή των λύσεων που δίνουμε στα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα γίνεται από τους πολιτικούς, κρίνεται όμως από τους πολίτες. Για εμάς το περιβάλλον δεν είναι μόδα, αλλά συστατικό στοιχείο κάθε πολιτικής. Μιας οριζόντιας πολιτικής, αν θέλουμε κάποτε να μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη. Είναι μέρες μελέτης προγραμματισμού και συντονισμού των δράσεών μας για την επίτευξη αυτής της στρατηγικής για την πράσινη ανάπτυξη, η οποία θα γίνει πρωτίστως με τα στελέχη και τους υπαλλήλους τους υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».
Με τη σύντομη αυτή δήλωση η νέα υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ντυμένη απλά και φορώντας αθλητικά παπούτσια, έδωσε ένα σαφές στίγμα με την πρώτη δημόσια εμφάνισή της. Συνοδευόμενη από τους υφυπουργούς κ. Γιάννη Μανιάτη και Θέμη Μωραΐτη, η κ. Μπιρμπίλη... υποδέχθηκε τον απερχόμενο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Καλογιάννη, που άργησαν να φθάσουν στο υπουργείο, λόγω της πολύωρης καθυστέρησης στην παράδοση του υπουργείου Δημοσίων Εργων. Η είδηση της ημέρας αφορά τις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου, που εκτός από το παλαιό ΠΕΧΩ (περιβάλλον, χωροταξία) και τη γενική γραμματεία ενέργειας (από το υπουργείο Ανάπτυξης) θα περιλαμβάνει τη γενική γραμματεία Δασών (από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και, ενδεχομένως, αρμοδιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Πριν ξεκινήσει την ομιλία του, ο κ. Σουφλιάς σχολίασε την παρουσία του τηλεοπτικού σταθμού Αχελώος TV: «Είναι δάκτυλος του Μωραΐτη!», χαριτολόγησε δείχνοντας τον καταγόμενο από την Αιτωλοακαρνανία υφυπουργό. Ο κ. Σουφλιάς επικρότησε τη δημιουργία του νέου υπουργείου, ενώ υποστήριξε τις περιβαλλοντικές επιλογές της κυβέρνησης. «Δέχθηκα εποικοδομητική κριτική, αλλά και άδικη κριτική», σχολίασε ο κ. Σουφλιάς, ενώ μίλησε για «μόδα υπερβολής στα περιβαλλοντικά θέματα». Τέλος, κάλεσε τη νέα υπουργό να μην καταργήσει τα όσα έχει θεσπίσει (λ.χ. χωροταξικό τουρισμού, ημιυπαίθριοι): «Εμείς δεν πειράξαμε σημαντικούς νόμους, παρά τις αδυναμίες τους. Χτίσαμε σε ό,τι καλό βρήκαμε και ελπίζω ότι και εσείς θα κάνετε το ίδιο».
Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: