Σελίδες

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ανάστατωση

Ένας ανεμοστρόβιλος, του οποίου το πέρασμα είχε διάρκεια ελάχιστα λεπτά, ήταν αρκετός ώστε να προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή Πυργί του Δήμου Αγρινίου. Το πέρασμά του ήταν καταστροφικό, με αποτέλεσμα να προξενηθούν ζημιές σε κατοικίες, καλλιέργειες, ακόμα και ποιμνιοστάσια. Από τα λεγόμενα κατοίκων, η κυριότερη ζημιά προκλήθηκε σε έναν ελαιώνα, όπου αρκετές ελιές καταστράφηκαν ολοσχερώς.Το γεγονός αυτό έγινε στις 15 Οκτωβρίου, αλλά παρόλ’ αυτά, μαθεύτηκε σήμερα το πρωί

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας στον ουρανό της χώρα μας, καθώς οι ανεμοστρόβιλοι που θα δημιουργούνται θα είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι.

Οι περιοχές όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συχνότητα ανεμοστρόβιλων είναι η Βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.
Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Ο πρώτος έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2007 στο χωριό του Δήμου Μακρυνείας και ο δεύτερος στις 15 Οκτωβρίου 2009 στην περιοχή Πυργί του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: