Σελίδες

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

«Mετ’ εμποδίων» η κίνηση στο δρόμο Γιάννενα - Αντίρριο!

Μια σημαντική εξέλιξη θα σημειωθεί στον δρόμο Γιάννινα-Αντίρριο-Άρτα που θα διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες οδηγούς.Ο δρόμος αυτός, που είναι από τους επικινδυνότερους στην Ευρώπη, και στον οποίο έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα... http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=11&pid=8237θα επιστρωθεί με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα.
Έτσι, αρχές Νοεμβρίου θα διακοπεί η κίνηση στον κλάδο καθόδου για ένα μήνα περίπου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Ο αντιολισθηρός ασφαλτοτάπητας είναι μια καλή επιλογή σʼ αυτό το τμήμα του δρόμου, αφού ο υπάρχων ασφαλτοτάπητας έχει φθαρεί, για δύο κυρίως αιτίες: Λόγω τριβής και εξαιτίας της χημικής όξινης διάβρωσης.Αντιολισθηρός ασφαλτοτάπητας επιστρώνεται και στην παράκαμψη Αγρινίου (τμήμα Ιόνιας Οδού). Αυτός άλλωστε ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά υπήρξε καθυστέρηση, διότι απαιτούνταν η παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, από την στιγμή που ρίχτηκε η πρώτη άσφαλτος.
Με την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα με αντιολισθηρό, αναμένεται να προκύψουν εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας.
Η ανωτέρω πληροφορία έρχεται από το troktiko!

Δεν υπάρχουν σχόλια: