Σελίδες

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κινητικότητα στον Αστακό

Κινητικότητα και έντονο ενδιαφέρον φαίνεται πως υπάρχει για το θέμα της επένδυσης του Κατάρ στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού. Το θέμα διαβάσαμε στη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Το Βήμα". Η επένδυση ύψους 3 δισ. € θα γίνουν στον Αστακό σε τρεις τομείς: α) στη δημιουργία τερματικού σταθμού διανομής υγροποιημένου αερίου, β) στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γ) και στην κατασκευή μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα φαίνεται πως θα παραχωρηθούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις στην εταιρεία Qatar Ρetroleum Ιnternational (QΡΙ), ενώ υπάρχει εκτίμηση ότι η συνολική επένδυση θα δημιουργήσει 1500 θέσεις εργασίας. Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ανωτέρω σύνδεσμο.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Αστακός μετατρέπεται από μια απλή κωμοπόλη σε στρατηγική περιοχή η οποία μπορεί να αποτελέσει φορέα ανάπτυξης του νομού και της Δυτικής Ελλάδος. Άλλωστε το λιμάνι του Πλατυγυαλιού απέδειξε ότι έχει δυναμική πάνω στην οποία μπορεί ο επιχειρηματικός κόσμος να βασίσει τις μεταφορές των αγαθών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: