Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Βαστάτε...η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...

Αυτή είναι από τις πιο ευρέως διαδεδομένες ατάκες που ακούγονται σε πολλές θεατρικές επιθεωρήσεις κατά καιρούς. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα επιπλέον μέτρα τα οποία αποτέλεσαν τα εχέγγυα προκειμένου η Ελλάδα να διασωθεί, τουλάχιστον για τα επομένα 3 έτη, από πιθανή χρεωκοπία.
Τα μέτρα τα ακούσαμε: αύξηση στους ΦΠΑ, επιπτώσεις σε μισθούς κλπ κλπ. Η Ελλάδα πλέον εγκαλείται και καλείται να λειτουργεί όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Πλέον πρέπει να μάθουμε ως λαός να ξοδεύουμε αυτά που μας ανήκουν και όχι να λειτουργούμε με δανεικά σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού βίου.

Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός και ένας Θεός ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εμάς τους απλούς πολίτες. Το ζωνάρι αναγκαστικά θα αρχίζει να σφίγγει, αλλά το παρήγορο είναι ότι είμαστε λαός που ξέρουμε να ελισσόμαστε και να βρίσκουμε διεξόδους ή έστω μια αχτίδα φωτός στο τούνελ.

Πάντως, από όλο αυτό το σκηνικό των τελευταίων μηνών διαφάνηκε ότι η Ε.Ε. δεν υπολόγισε όλες τις παραμέτρους με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση εσωτερικού αυτοβραχυκύκλωματος του θεσμού. Η χώρα αποτελεί το δοκίμιο πάνω στο οποίο γίνονται πρακτικές δοκιμές αντοχής ουτώς ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για τα επόμενα κράτη μέλη που θα βρεθούν στη θέση μας.
Από τη πλευρά μας χρειάζεται θετική ενέργεια και λιγότερη τηλεόραση ειδικά τις απογευματινές ώρες (19:00-21:00) για ευνόητους λόγους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: