Σελίδες

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

"Ιππής" Αριστοφάνη


Με το έργο "Ιππής" του πάντα επίκαιρου Αριστοφάνη άνοιξε η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων στο αρχαίο θέατρο της περιοχής την περασμένη Παρασκευή. Χθες Σάββατο 3/7/2010 η παράσταση επαναλήφθηκε και μάλιστα με καιρικές συνθήκες ιδιαιτέρως άστατες. Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη ενώ το θέαμα άκρως απολαυστικό και επίκαιρο. Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση.

Η παράσταση ανεβαίνει από τη Θεατρική Διαδρομή σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με τους Παύλο Χαϊκάλη (Αλλαντοπώλης-Αγοράκριτος) και Γιώργο Αρμένη (Παφλαγόνας-Κλέων) στους κεντρικούς ρόλους. Ιδιαίτερα σημαντική κίνηση για το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης μας η συμμετοχή σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού.
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η μετάφραση είναι του Κ.Χ.Μύρη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη και τα σκηνικά-κοστούμια του Γιάννη Μετζικόφ. Μουσική: Αντιγόνη Τσολάκη, Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Κώστας Χλίβας.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Θύμιος Κούκιος, Σαμψών Φύτρος, Παύλος Χαϊκάλης.

Συμμετοχή 14μελούς Χορού.

Ο Αριστοφάνης με το ανυπέρβλητο σατιρικό ταλέντο διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος στα Επιδαύρια αυτό το καλοκαίρι του δύσκολου 2010.Τον αριστοφανικό χορό ανοίγουν οι Ιππής (424 π.Χ.), πολιτική κωμωδία που στηλιτεύει τους πολεμοκάπηλους, τη χειραγώγηση των πολιτών αλλά και τη συνενοχή τους: οι πολιτικοί αντίπαλοι δημαγωγούν ασύστολα αφού η άνοδος στην εξουσία προϋποθέτει αμορφωσιά και ανεντιμότητα.Ο Βασίλης Νικολαΐδης και δημοφιλείς –βετεράνοι της κωμωδίας– ηθοποιοί αναλαμβάνουν να στρέψουν τα βέλη του ποιητή στα καθ’ ημάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: