Σελίδες

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Θέσεις Φίλων Σιδηροδρόμων Αθήνας

Agrinio-Spirit: Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου των Φίλων Σιδηροδρόμων Αθήνας το οποίο μας κοινοποίησε ο Όμιλος Φίλων Σιδηροδρόμου Δ.Στερεάς "Χαρίλαος Τρικούπης" .

_______________________________________________


Οι θέσεις του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου
πάνω στο νομοσχέδιο που μιλάει για «Εξυγίανση του ΟΣΕ».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ: ΠΛΑΝΟΜΕΘΑ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚTΡΑΝ

O ελληνικός σιδηρόδρομος τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο της ενημέρωσης με σειρά άρθρων, δημοσιευμάτων και αναλύσεων, που άλλες λένε αλήθειες (δυστυχώς λίγες), άλλες τον στοχοποιούν, αρκετές δε τον συκοφαντούν, με σκοπό ελλείψει ενός οργανωμένου σχεδίου της «επόμενης μέρας» , μεγάλο μέρος της χώρας να κινδυνεύει να «χάσει το τρένο» ολοκληρωτικά.

Πλειστάκις σε άρθρα ή εκπομπές γίνονται αναφορές απαξιωτικές για το σιδηρόδρομο με ρήσεις του τύπου «είναι απλό: Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη –Δύο αντένες για σύνορα– άντε κάνα τραίνο για Κων/πολη αραιά και πού για εθνικούς λόγους», «Να κλείσει η Πελοπόννησος-μένει ανοιχτή για τα ψηφαλάκια» και άλλα πολλά, πασπαλισμένα με τη γνώριμη γαρνιτούρα των «τριών εκατομμυρίων την ημέρα».

Όλα αυτά βασίζονται σε:

• Σε μία λανθασμένη αντίληψη του τι ακριβώς σημαίνει «κερδοφορία σιδηροδρόμων»
• Σε μία εσφαλμένη αντίληψη του ρόλου του σιδηροδρόμου στις μεταφορές
• Σε άγνοια του πώς λειτουργούν οι σιδηρόδρομοι στην Ευρώπη
• Σε μία σειρά από μύθους που καλλιεργήθηκαν γύρω από τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τα ελλείμματά του (π.χ. 6.000 σιδηροδρομικοί ξεκοκαλίζουν καθημερινά 3 εκ. €!)

Κανείς δεν γεννήθηκε συγκοινωνιολόγος ή μηχανικός σιδηροδρόμων. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σάς βοηθήσουμε να αναθεωρήσετε αυτές τις απόψεις.
Περισσότερα στο σύνδεσμο-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: