Σελίδες

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πλαφόν στις τιμές Καυσίμων και στην Αιτ/νια

Λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών παρατηρείται από το Σάββατο έντονη κινητικότητα στα πρατήρια βενζίνης με αποτέλεσμα τη δημιουργία ουρών με ταυτόχρονη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. Λόγω της αυξημένης ζήτησης ορισμένοι επιτήδειοι θεώρησαν σκόπιμο να αυξήσουν τις τιμές των καυσίμων. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης, ίσως να είναι και η πρώτη φορά που εμφανίζει ταχύτατα αντανακλαστικά, έθεσε έκτακτο πλαφόν προκειμένου να αναχαιτίσει κάθε προσπάθεια κερδοσκοπίας.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα οι τιμές των καυσίμων έχουν ως εξής:

Η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές (Α.Τ.Κ.) ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα Αμόλυβδη, Super Αμόλυβδη, Super και Πετρέλαιο Κίνησης ως εξής για το νομό Αιτ/νιας:

95 - 1,496€
100 - 1,706€
LRP - 1,566€
diesel - 1,290€

Η χρονική περίοδος επιβολής του μέτρου καθορίζεται από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών και για επτά ημέρες.
Η απόφαση αυτή αποστέλλεται άμεσα στις οικείες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οι οποίες μεριμνούν για την τήρηση των ανωτέρω προσδιοριζόμενων τιμών, επιβάλλοντας σε περίπτωση θετικής απόκλισης τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Οι αρμόδιες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οφείλουν να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την άμεση δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής και να παρέχουν κάθε σχετική πληροφορία στους ενδιαφερόμενους.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 13. 09.2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: