Σελίδες

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα στις επενδύσεις του Αστακού από το "Κ" της Καθημερινής 16/1/2011



Σήμερα οι Αιτωλοακαρνάνες έχουν κάθε λόγο να αγοράσουν την κυριακάτικη έκδοση της Καθημερινής (εμείς το πράξαμε). Στο ένθετο και άκρως επιτυχημένο περιοδικό "Κ" υπάρχει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με τίτλο: "Αστακός - Περιμένοντας τις επενδύσεις".
Στο εν λόγω αφιέρωμα θίγονται με εύστοχο τρόπο τα θέματα και η ειδεσεογραφία γύρω από το θέμα της φερόμενης επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό τα οποία αποτέλεσαν φρούδες ελπίδες για τους κατοίκους της περιοχής και για όλους εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες.
Τα θέματα στα οποία γίνεται αναφορά είναι το δήθεν φυσικό αέριο που τελικά έγινε LPG (μείγμα προπανίου-βουτανίου) το οποίο θα μετέτρεπε την περιοχή σε Νέα Πτολεμΐδα από τις εκπομπές CO2. Οι θέσεις εργασίας που από 1500 τελικά έγιναν 140 εκ των οποίων οι 120 αφορούσαν εξειδικευμένου προσωπικό, συνεπώς μηδενικό όφελος για τους ντόπιους. Επιπλέον γίνεται αναφορά στο μέγεθος του λιμανιού του Πλατυγυαλιού το οποίο έχει μέγεθος εφάμιλλο με αυτό του Πειραιά που όμως παραμένει αναξιοποίητο. Στο άρθρο καθέτεται η γνώμη του κ. Ηλία Γεωργαλή (μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Αστακού).
Επιπλέον παρουσιάζονται τα "κενά"της πόλης των 2500 και πλέον κατοίκων:
  • Έλλειψη αποχετευτικού συστήματος
  • Μη επέκταση σχεδίου πόλεως που δεν επεκτάθηκε μετά το 1987
  • Έλλειψη μαρίνας

Αυτά ήταν μόνο ορισμένα από τα θέματα του άκρως ενδιαφέροντος άρθρου, τα υπόλοιπα στο "Κ"- Τεύχος 398 της 16ης Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: