Σελίδες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απελευθέρωση γερακίνας

Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.)
Αμπάρια Παναιτωλίου, 13/04/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Απελευθέρωση γερακίνας»


Σήμερα, ημέρα Τετάρτη 13/04/2011 στο χώρο του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας, στην περιοχή Αμπάρια Παναιτωλίου, πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση Γερακίνας παρουσία του Δημοτικού σχολείου Αιτωλικού. Το εν λόγω πτηνό βρέθηκε στην Καμαρούλα του δήμου Αγρινίου τραυματισμένο στο φτερό, και συγκεκριμένα, πυροβολημένο από λαθροκυνηγό, πριν από ένα μήνα.

Με πρωτοβουλία του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας, η γερακίνα μεταφέρθηκε και δέχτηκε την περίθαλψη, καθώς και την φιλοξενία του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, που εργάζεται για τη διαφύλαξη της μοναδικής και πολύτιμης ελληνικής άγριας πανίδας. Έτσι, σήμερα, το πτηνό βρέθηκε ξανά στο Κέντρο μας σώο και υγιέστατο και απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα της επιβίωσης.

Οι γερακίνες (Buteo buteo) είναι αρπακτικά πουλιά, τα οποία εξολοθρεύουν τα τρωκτικά, κυρίως ποντίκια, γι’ αυτό ονομάζονται και ποντικο-βαρβακίνες. Επιτελούν ένα σημαντικό ρόλο στην εξυγίανση των αγρών, για το λόγο αυτό ΔΕΝ πρέπει να τις σκοτώνουμε.Εξ’ άλλου όλα τα αρπακτικά προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία.


Κωνσταντία Τραμπάζαλη
Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: