Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Σεισμός 6,5R, Βόηθα Παναγιά...

O Eγκέλαδος ξύπνησε και πάλι χθες, στις 15:20 περίπου με επίκεντρο που όπως γνωρίζετε ήδη από τα μέσα την Ανδραβίδα. Το μέγεθός του ήταν 6,5R με εστιακό βάθος 10km. Η πλειοψηφία των επιστημόνων (;) μόλις χθες θυμήθηκε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είχε ρήγμα σε χειμέρεια νάρκη... Και πάλι από ότι φαίνεται η ομάδα ΒΑΝ το είχε προβλέψει: (http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0711/0711.3766v3.pdf), άλλα και αυτό το πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων. Αφού το ήξεραν γιατί δεν μας το 'λεγαν τόσο καιρό; Ο άνθρωπος ό,τι και να κάνει τη φύση δεν τη σταματά. Δεν έχει τη δύναμη όσο και να χτυπιέται.

Δόξα στην Παναγιά και στους Αγίους όλους που και χθες μας προστάτεψαν από το κακό. Το ίδιο έκαναν και πέρυσι με το σεισμό της Τριχωνίδας. Στο Αγρίνιο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές σε παλαιά κτίσματα. Ο κόσμος είχε ξεχυθεί στους δρόμους και τα ξέφωτα. Την επόμενη μία και βάλε ώρα η επικοινωνία μέσω σταθερών και κινητών τηλεφώνων ήταν αδύνατη δεδομένου ότι όλες οι κεραίες είχαν γεμίσει από αιτήματα για κλήσεις προκειμένου να μάθουμε αν οι δικοί μας άνθρωποι ήταν καλά στην υγεία τους. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε συχνά τέτοιου είδους σεισμική δραστηριότητα και το βασικότερο χωρίς θύματα ή τραυματισμούς που δυστυχώς συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Ανδραβίδας. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι εκλύθηκε ένα σοβαρό ποσό ενέργειας που ήταν συσσωρευμένο στην περιοχή.

Για να δώσουμε και μια πιο χαρούμενη διάσταση του θέματος, ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις των σεισμολόγων που κρύβουμε όλοι μέσα μας τις επόμενες μέρες καθώς και τις φήμες που θα αρχίσουν να οργιάζουν. Και για να θυμιθούμε και τα περυσινα, σας διαβεβαιώνουμε ότι η ΕΜΑΚ δεν έρχεται στο Αγρίνιο, όρεξη είχαν να ταξιδεύουν 300km, ενώ σκηνές δεν στήνονται στο πάρκο από το στρατό διότι το γρασίδι (;) θέλει κόψιμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: