Δεν είναι μόνο οι παραλίες ο μοναδικός προορισμός. Ο νομός μας δεδομένου του ότι απαρτίζεται από πολλές ορείνες περιοχές προσφέρεται και για βόλτες με το αυτοκίνητο. Έτσι μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τα χωριά του Βάλτου, την ορεινή Ναυπακτία και να κάνει το γύρω της Τριχωνίδας. Αλήθεια πόσο όμορφα φαντάζει ο κάμπος της Μακρυνείας από ψηλά! Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το Πετροχώρι Θέρμου. Από εκεί χάνεις την αίσθηση ότι βλέπεις λίμνη και νομίζεις ότι θα ενωθεί με τη θάλασσα κάπου στο βάθος, έχοντας τη μαγεία του να σε ταξιδεύει και να σε κάνει να νιώθεις κυρίαρχος του κάμπου, του κόσμου όλου…
Η Αιτωλοακαρνανία έχει πολλά υπέροχα μέρη, ας τα αξιοποιήσουμε κάποτε. Η Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας θα μπορούσε να γίνει κέντρο εκδηλώσεων περιβαλλοντικών και μη καθώς και άλλων δράσεων. Μια καλή ιδέα είναι η δημιουργία κέντρου προστασίας της λίμνης. Τώρα το καλοκαίρι θα μπορούσαν να υπάρχουν βάρκες που να κάνουν διάφορες "θαλάσσιες" διαδρομές και να δωθεί νέα διάσταση στη λίμνη. Καλό θα ήταν οι δήμοι που συνορεύουν με τη λίμνη να κινηθούν ομαδικά και να ζητήσουν-προτείνουν τρόπους αξιοποίησής της. Κρίνεται αναγκαία (και για λόγους ασφάλειας των διερχομένων) η δημιουργία μιας παραλίμνιας οδού και η βελτίωση και προστασία των οχθών της Τριχωνίδας. Ιδέες υπάρχουν, το γιατί δε γίνεται κάτι είναι άλλο θέμα, ίσως να μην υπάρχει το σωστό timing...
3 σχόλια:
Φίλε, υάρχει ενα περιβαλλοντικό κέντρο στα "Αμπάρια" Παναιτωλίου που λειτούργησε στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος για τη προστασία της λίμνης. Περισσότερες πληροφορίες στο Δήμαρχο Θεστιέων.
Επίσης απο χρόνια λειτουργεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Θέρμο,με μαθητές απο όλη την Ελλάδα. Η εκπαίδευση γίνεται, κύρια,με αντικείμενο τη λίμνη Τριχωνίδα. Πρέπει να αναδείξετε το κέντρο αυτό.
'thalassies diadromes' sth limnh?? Sorry alla to keimeno sas einai kakogrammeno.
oso gia ayt exete kai omorfies alla apofasiste n tis dixete sosta
Δημοσίευση σχολίου