Σελίδες

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Η γιορτή του Αιόλου

Ο Αίολος γιορτάζει σήμερα σε όλη την Ευρώπη. Η 15η Ιουνίου καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αιολικής Ενέργειας ως η ημέρα γιορτής του Ανέμου. Πρόκειται για μια κίνηση που ενισχύει τη στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με εξέχουσα τον Άνεμο. Στην Ελλάδα απαριθμούμε 890MW από εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα και αναμένεται εντός του 2008 να φτάσουμε τα πρώτα 1000MW και να αρχίσουμε να πλησιάζουμε, αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, να σημειώσουμε ότι Έλληνες πρωτοπόρησαν στην Αιολική Ενέργεια όταν το 1982 η ΔΕΗ έθεσε σε λειτουργία το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη, στην Κύθνο. Έκτοτε ουδεμία κίνηση έγινε ώσπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, γύρω στο 1995 αρχίσαμε ως χώρα να συνειδητοποιούμε ότι τελικά υπάρχει και αυτή η μορφή ενέργειας...
Επανέρχοντας στο θέμα της Ευρωπαϊκής ημέρας του Ανέμου, η χώρα μας, με την οργάνωση και την εκπροσώπησή της από την Ελληνική Επιτροπή Αιολικής Ενέργειας και υπό την αιγίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και διαφόρων ιδιωτικών φορέων συμμετέχει στη γιορτή. Έτσι στο Σύνταγμα, στην Αθήνα διοργανώνονται εκδηλώσεις με θέμα τον άνεμο με πολλές δημιουργικά events που ξεκινούν στις 17:00 και διαρκούν ως τις 21:00.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.windday.eu/ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: